Cuma, Eylül 20

Rusya’dan Fransa’ya ‘Telgraf’ notu – Dünya Haberleri

Zaharova, Durov’un Fransa havaalanında gözaltına alınmasına ilişkin dün “Rossiya-24” televizyon kanalına açıklama yaptı.

FRANSIZ VATANDAŞI DETAYI…

Paris’teki Rusya Büyükelçiliği’nin bu konuyla ilgili Fransız tarafıyla temasa geçtiğini belirten Zaharova, şunları söyledi: “Fransa’ya Durov’a erişim talebiyle ilgili bir not verildi.” dedi.

Sözcü Zaharova, Durov’un da Fransız vatandaşı olduğunu vurgulayarak, “Sorun şu ki, Fransa Durov’u her şeyden önce kendi ülkesinin vatandaşı olarak kabul ediyor.” dedi.

DÜN GÖZALTINA ALINDI

Telegram mesajlaşma uygulamasının kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, dün Azerbaycan’dan özel jetle geldiği Fransa havaalanında tutuklandı.

Rus ve Fransız basınında çıkan haberlerde Durov’un Telegram’daki yasa dışı içeriğe erişim sağladığı gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi.

PAVEL DUROV KİMDİR?

Aynı zamanda popüler Rus sosyal medya sitesi VK’nın da kurucusu olan Durov, 2014 yılında Rusya’dan ayrıldı.

Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Petersburg. St. Kitts ve Nevis vatandaşı olan Durov’un yaklaşık 15 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından biri olan Telegram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 900 milyon kişiye ulaştı.Bu içerik Ufuk Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş