Cuma, Eylül 20

Rusya, Ukrayna’da Amerikan yapımı F-16’yı düşürdü! Zelenskiy kritik ismi reddetti ve o mesajı paylaştı

Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait ABD yapımı F-16 savaş uçaklarından birinin Pazartesi günü Rusya’nın füze saldırısını savuştururken düşmesinden günler sonra, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir kararname imzaladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Zelenskiy’in Oleschuk’un görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, hava komutanlığı “Tsentr (Merkez)” komutanı Anatoliy Krivonojka’nın geçici olarak hava kuvvetleri komutanlığı görevini yerine getireceği belirtildi.

ZELENSKIY SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Zelenskiy, sosyal medya paylaşımında Hava Kuvvetleri komutanını değiştirme kararı aldığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Tüm askeri pilotlarımıza, mühendislerimize, mobil ateş grubu askerlerimize ve hava savunma birimlerimize, Ukrayna için somut sonuçlar elde etmek için mücadele eden herkese son derece minnettarım. Biz de aynısını komuta düzeyinde yapmalıyız. Daha da güçlenmeliyiz. Halkımıza, personelimize, tüm askerlerimize sahip çıkmalıyız.”

ABD’li bir yetkili, İngiliz haber ajansı Reuters’e, kazanın Rus ateşinden kaynaklanmadığını ve pilot hatasından mekanik arızaya kadar olası nedenlerin hala araştırıldığını söyledi.

RUSYA 12 KATLI BİNAYI VURDU

Ancak Ukrayna’nın Kharkiv kentine düzenlenen Rus güdümlü bombalı saldırıda en az 6 kişinin öldüğü, 59 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Kharkiv bölgesinin askeri idaresinin başı Oleg Sinegubov, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Rusya’nın Kharkiv’e güdümlü bombalarla saldırdığını söyledi.
Sinegubov, kentin Industrialnoye semtinde 12 katlı bir apartmanın vurulduğunu, 5 aracın hasar gördüğünü, Sloboda mahallesinde ise bir depo ve 3 evin hasar gördüğünü söyledi.
Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş