Cuma, Eylül 20

Batı Nil Virüsü Vakaları Hızla Artıyor! İstanbul’un 9 mahallesinde virüs alarmı

Son dönemde İstanbul ve Bursa’da Culex sivrisinekleri ile bulaşan Batı Nil virüsü enfeksiyonu vakalarının sayısında artış yaşandı. Sağlık Bakanlığı, Batı Nil virüsünün 2024 yılında 6 kişide tespit edildiğini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit’in 10Haber’e yaptığı açıklamaya göre, sadece İstanbul’da 21 vaka bulunuyor.

İLK 14 YIL ÖNCE GÖRÜLDÜ

Türkiye’de ilk kez 2010 yılında görülen ve 2019 yılında salgına neden olan Batı Nil virüsü yeniden ortaya çıkmaya başladı. Batı Nil hummasına neden olan sivrisinek kaynaklı “Culex” virüsüyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı, 2024 yılında 6 kişide virüs tespit edildiğini duyurdu. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü “Batı Nil virüsü” genelgesi yayınladı.

9 İLÇEYE DİKKAT

iStock-1161343120

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, yapılan incelemelere göre Culex sivrisineklerinin en çok görüldüğü 9 ilçe bulunduğunu belirterek, bunları Ümraniye, Beylikdüzü, Arnavutköy, Eyüp Sultan, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece.

21 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

iStock-157292773

İstanbul’daki vakalara ilişkin konuşan Eryiğit, “Şüpheli vaka tanımlarını ilk günden beri takip ediyoruz. Şu anda İstanbul’da toplam 21 vaka bildirilmiş. Bu kişiler Batı Nil virüsü nedeniyle hastanede tedavi görüyor. Hepsi az önce sıraladığım dokuz bölgeden geliyor. Neyse ki henüz ölüm yok.

BİNLERCE KİŞİ SU birikintisinden KALDIRILDI

iStock-1385465439

Eryiğit, şöyle konuştu: “Sivrisinekler su birikintilerine gelip yumurtlarsa binlerce sivrisinek oradan üreyip doğaya yayılabilir. Bu nedenle İstanbulluların sokak hayvanları için çıkardıkları çanakları 3-4 günde bir yenilemeleri çok önemli. Veya Bahçesinde süs göleti bulunanlar yaz boyu su tutmamalı, eski suyu boşaltıp yenilemelidir.” gerekiyor.” dedi ve şunları söyledi:

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş