Güncel Haberler

Pakistan’da X’e erişim engeli 4. haftasına girdi

Erişim

REKLAM

Pakistan genelinde sosyal medya platformu X’e uygulanan yasak dördüncü haftasına girdi.

Kısıtlamaya sosyal medyada binlerce kişi tepki gösterirken, insan hakları savunucuları da mahkemeden kısıtlamanın kaldırılmasını istedi.

Bir grup gazeteci ve akademisyen, Sindh eyaletinin Karaçi kentindeki bir mahkemede meydana gelen aksaklık nedeniyle Pakistan Telekomünikasyon Kurumu’na (PTA) dava açtı.

Başvuranların avukatı Abdul Moiz Jafari mahkemedeki savunmasında şunları söyledi: “X, Pakistan’da ortak bir yorum platformudur ve eğer onu engellerseniz, yasa dışı bir eylem yapmış olursunuz ve kamusal söylemin oksijenini yok etmiş olursunuz.” dedi.

Pakistan’daki son seçimlerde ne oldu?

Pakistan’da gözaltına alınan eski Başbakan İmran Khan liderliğindeki Pakistan Adalet Hareketi (PTI), X’te paylaşılan mesajda 8 Şubat seçimlerinde yolsuzluk yapıldığını iddia etti. Yapılan aramaların ardından 10 Şubat’ta X’e erişim kısıtlandı. Ülke çapında seçim sonuçlarını protesto etmek için.

PTI seçimlerde lider parti olarak ortaya çıksa da birçok seçim bölgesinde oyların çalındığını ve rakip partilerin adaylarına kaydırıldığını iddia ediyor. Bazı siyasi partiler de oylarının çalındığını iddia ediyor.

Pakistan Seçim Komisyonu, 8 Şubat ve 11 Şubat tarihlerinde yapılan Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri seçimlerinin sonuçlarını açıkladı.

Resmi sonuçlara göre PTI destekli bağımsız milletvekilleri seçimi birinci sırada tamamlarken, eski Başbakan Navaz Şerif liderliğindeki Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) ikinci sırada yer aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu