Güncel Haberler

Doktorlar hastalanmamak için bunları yapıyormuş! Kışı turp gibi geçirmenize yardımcı olacak 5 alışkanlık










Dünyanın pek çok yerinde artış gösteren grip vakaları sonrası uzmanlar çeşitli uyarılarda bulundu. İşte kış aylarında doktorların gribe karşı aldığı bazı önlemler:

Yale Tıp Fakültesi’nde laboratuvar tıbbı profesörü olan Dr. Marie-Louise Landry, yıllık grip aşısını düzenli olarak aldığından beri sadece bir kez grip enfeksiyonu geçirdiğini vurguluyor. 

Sağlık uzmanları, virüse karşı bağışıklık kazanmanın önemli bir yolu olarak herkesin her mevsim grip aşısı olmasını öneriyor.

Hastayken işe veya okula giden insanları etrafımızda sık sık görürüz. Ancak hastayken sosyal hayata karışmak hastalığın yayılma hızını artıran en önemli faktörlerdendir. 
 
 Enfekte kişiden yayılan damlacıklar grip ve soğuk algınlığının bulaşma hızını artırıyor. Bu nedenle hastaysanız bulaşma riskini azaltmak için en iyi yöntem evde kalmak ve dinlenmektir.

Eğer hasta hissediyorsanız ve zorunlu olarak dışarı çıkmanız gerekiyorsa, lütfen maske takmayı unutmayın. 
Grip veya soğuk algınlığına sahip olanların, kapalı alanlarda başkalarıyla temas halindeyken maske kullanmaları son derece önemlidir.

Ellerinizi yeterince sık yıkamamak, hastalığa kapı aralıyor. Virüsün varlığı muhtemel bir yüzeye dokunduktan sonra, gözlerinize veya burun içine parmaklarınızı götürmek, hastalığa maruz kalma riskini artırır. 

Eğer su ve sabun kullanma imkanınız yoksa, el dezenfektanı kullanmak da iyi bir alternatif olabilir.

Dr. Tamika Henry, hastalık dönemlerinde yeterince dinlenmenin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Dr. Henry, “Genellikle, fiziksel olarak nasıl hissettiğimize bakmaksızın, ilerlemeye ve devam etmeye çalışıyoruz.” diyor ve bu alışkanlığın sağlığımız için zararlı olduğunu vurguluyor.


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu