Cuma, Eylül 20

Kargo Gemisinde Maymun Çiçeği Karantinası! Mürettebatın yüzlerinde lezyonlar oluştu… Yetkililer kimsenin yaklaşmasına izin vermiyor

Maymun Çiçeği (mpox) virüsünün artan yayılmasıyla ilgili endişe verici yeni haberler var. Arjantin’de yetkililer, M pox (mpox) virüsü şüphesiyle Parana Nehri’ndeki bir kargo gemisini karantinaya aldı.

Arjantin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Liberya bayrağı taşıyan geminin Brezilya’nın Santos kentinden Arjantin’in San Lorenzo limanına doğru yola çıkmak üzere olduğu belirtildi.

“YÜZÜNDE KİSTİK GİBİ CİLT LEZYONLARI GÖZLENDİ”

Açıklamada, yolculuk sırasında mürettebatın “gemide bulunan Hindistan uyruklu bir kişinin çoğunlukla göğsünde ve yüzünde kist benzeri deri lezyonları olduğu” yönünde bir uyarı aldığı belirtildi.

KARGO GEMİSİ KARANTİNAYA ALINDI

Açıklamada, çiçek hastalığı belirtileri gösteren M adlı kişinin mürettebattan izole edildiği ve bu nedenle ticari geminin Parana Nehri’ne demir atılarak karantinaya alındığı belirtildi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ NE TÜR BİR VİRÜSTİR?

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre M-pox virüsü, Poxviridae virüs ailesi ve Orthopoxvirus cinsine ait “M-pox” virüsünün neden olduğu viral bir hastalıktır.

Hastalığın yaygın belirtileri arasında yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrıları, lenf düğümlerinin şişmesi, yorgunluk, üşüme, üşüme ve ciltte suçiçeği benzeri kabarcıklar yer alıyor.

duyuruasd

M pox virüsü, fare ve sincap gibi kemirgenler veya enfekte kişiler tarafından bulaşır.

Virüsün neden olduğu deri döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı kıyafet, çarşaf, havlu ve benzeri nesneleri kullanmak, vücut sıvılarıyla temas etmek bulaşmanın en önemli nedenleri arasında yer alıyor.

(AA)Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş