Cuma, Haziran 6

Kurban etinde bakteriyel enfeksiyon uyarısı! Ete idrar bulaşırsa yemeyin! Kurban eti nasıl saklanmalıdır?

Bulaşıcı Hastalıklar ve Doç Klinik Mikrobiyolojisi Uzmanı. Hüsrev Diktaş, hijenik olmayan ortamların şarbon gibi ölümcül hastalıklara da neden olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Diktaş, parti sırasında hijyen kuralları hakkında halk sağlığı bildirimlerini korumak için.

“Hijyenik ortamlarda fedakarlık yapılmalıdır”

Kurban yetkin insanlar ve hijyenik ortamlarda yapılmalıdır. Dr. Diktaş şunları söyledi: “Eid al -dha'daki dini görevlerimizi yerine getirirken sağlık açısından dikkate alınması gereken noktalar var. Özellikle çıplak etle temas sırasında, antrace gibi bulaşıcı hastalıkların gelişme riski.

Thumbs_b_c_5e583e22f718878c978198375833a3

“Etler doğru tutulmalı”

Doç. Diktaş, “Et kırılmamak için hızlı bir şekilde tutulmalıdır. Kesildikten sonra, et en geç 2 saat içinde buzdolabına getirilmelidir. Hemen -18 derece derin dondurucu tüketilmezse.

thumbs_b_c_7ed1bb83461c00ca19b395088c36242

“Et karıştıran idrar tüketilmemeli”

Kurban sırasında, temastan tüketilmemesi gerekiyorsa idrarın teması tüketilmemelidir. Diktaş, “İdrar gibi durumlarda mesanenin kesilmesi kirlenebilir. Kontrollü bir şekilde böyle bir temas varsa, sağlık açısından en doğru karar bile” dedi.

“Engellilik viral enfeksiyonlara neden olabilir”

Doç. Dr. Diktaş, “Bazı parazit ve viral enfeksiyonlar bu tür yiyeceklerin çok iyi temiz, bu nedenle mutfaktan yüksek ve iyi pişirilebileceği için hepparato, akciğer, böbrek ve serebral. Aksi takdirde, sindirim sistemi hastalıkları kaçınılmaz hale gelebilir” dedi.

3002640

(DHA)Bu içerik sitef katray tarafından yayınlandı

İlgilenebilirsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

gaziantep escort gaziantep escort
Deneme bonusu veren siteler