Pazar, Ekim 6

“Kuyu-31” operasyonunda organize suç örgütü üyesi 30 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Soma ve Yozgat Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda; Manisa ve Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen çalışma sonucunda; Genel merkezleri Manisa ve Yozgat’ta olmak üzere Trabzon, Tekirdağ ve Hatay’da “Kuyu-31” operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonların ardından organize suç örgütüne mensup 30 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler, cebir ve tehdit kullanarak eğlence mekanlarını ele geçirmeye, tüccarların işyerlerine ateş açmaya, silahlı tehditle mağdurları senet imzalamaya zorlamaya, silah ticareti yapmaya, suç işlemek amacıyla örgüt kurmaya, kasten yaralamaya teşebbüs etti. vergi usul kanununu ihlal eden, kişiyi özgürlüğünden mahrum bırakan bir silah. Haklarında yağma, tefecilik, şantaj ve tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı.

“Her büyüklükteki organize suç örgütünü çökerteceğiz.”

Operasyonlarda 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici delici alet, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek ve fatura ele geçirildi.

Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


“Aziz milletimizin şunu bilmesini isterim ki, organize suç örgütleri ve çeteleri, büyüklükleri ne olursa olsun, organize suç örgütlerini ortadan kaldıracağız. Operasyonları koordine eden başsavcılarımızı ve kahraman polislerimizi takdir ediyorum. Allah sizden razı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking Casibom