Güncel Haberler

Hollanda’da seçim: Aşırı sağcı Wilders birinci, Yeşilgöz üçüncü sırada

Nihai seçim sonuçlarının çıkış anketleriyle aynı olması durumunda en az dört partinin bir araya gelerek koalisyon hükümeti kurması gerekecek.

REKLAM

Hollanda’da bugün yapılan erken genel seçim çıkış anketlerinin sonuçlarına göre, Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağ Özgürlük Partisi (PVV) ilk sırada yer alıyor.

Liderliğini Türk asıllı Dilan Yeşilgöz’ün yaptığı Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi, 2021 seçimlerine göre oy kaybediyor.

Hollanda’da düzenlenen seçimlerde oy verme işlemi yerel saatle 21.00’de sona erdi.

Halka arz çıkış anketlerine göre aşırı sağcı Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi sandalye sayısını 17’den 35’e çıkarıyor.

Frans Timmermans liderliğindeki sol ittifak ise 26 sandalyeyle ikinci sırada yer alıyor.

Ankete göre Dilan Yeşilgöz liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi Halk Partisi 11 sandalye kaybederek 23 milletvekiliyle üçüncü sırada yer alıyor.

Sandık çıkış anketlerinin açıklanmasının ardından destekçilerine konuşan Wilders, partilerinin artık göz ardı edilemeyeceğini vurguladı ve diğer partilere koalisyon kurma çağrısında bulundu.

Lahey’deki coşkulu kalabalığa seslenen Wilders şunları söyledi: “Hollandalılar ülkelerini geri alabileceklerini ve bizim de mülteci ve göç tsunamisinin azaltılmasını sağlayacağımızı umuyor.”

Nihai seçim sonuçlarının çıkış anketleriyle aynı olması durumunda en az dört partinin bir araya gelerek koalisyon hükümeti kurması gerekecek.

Ancak seçim sürecinde siyasi partilerin yaptığı açıklamalar koalisyon hükümeti kurmanın zor olacağına işaret ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu