Cuma, Eylül 20

Saldırının ardından Rusya’dan ilk açıklama: Kremlin: “Trump’a yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik saldırının yansımaları devam ediyor. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Rusya, siyasi rekabet sırasındaki şiddet eylemlerini her zaman kınamıştır ve bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybeden kişinin ailesine başsağlığı dileriz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Trump’a yönelik saldırının Biden yönetimiyle bir bağlantısı olduğunu düşünmediklerini belirten Peskov, şunları söyledi: “Başkan adayı Trump’ı ortadan kaldırma girişiminin mevcut yönetim tarafından organize edildiğini düşünmüyoruz. “Ancak ABD’nin bugün karşı karşıya olduğu durumu körükleyen sebep, mevcut yönetimin yarattığı siyasi atmosferdir” dedi.

“TRUMP’IN HAYATININ TEHLIKEDE OLDUĞU AÇIKTI”

Donald Trump’ın tehdit altında olduğunun bilindiğini belirten Peskov, şöyle konuştu: “ABD’deki siyasi sistem, ülke içindeki siyasi mücadele sırasında yaşanan şiddet örneklerini tarihte birçok kez tüm dünyaya sunmuştur. “Trump’ın hayatının tehlikede olduğu, özellikle de onu siyasi arenadan uzaklaştırmaya yönelik çok sayıda itibarsızlaştırıcı girişimden sonra, tüm dışarıdan gözlemciler için açıktı” dedi.

fdsg

Trump’a yönelik silahlı saldırının ABD’nin iç politikasını ilgilendirdiğini vurgulayan Peskov, şunları söyledi: “Yargılamak bize düşmez. En ufak bir müdahale isteğimiz yok. “Bu Amerika Birleşik Devletleri’nin meselesidir” dedi.

(IHA)Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
3 kişi hastaneye kaldırıldı 3 kişiyi kabul etti, şunları söyledi: “Biraz sürtüşme yaşandı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş