Cuma, Eylül 20

Thomas Matthew Crooks’un bilmecesi çözüldü: Trump’ı vuran şey “dost” ateşiydi! Amerikan gizli servislerinin bile kafası karışık

Thomas Matthew Crooks isimli genç forvet ABD tarihine geçti. 5 Kasım’da yapılması planlanan 2024 Amerika başkanlık seçimlerinin kaderini etkileyecek saldırının faili Crooks, şaşırtıcı bir detayla dikkat çekiyor.

OLAY YERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Thomas Matthew Crooks, bir miting sırasında Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan eski ABD Başkanı Donald Trump’a ateş açtıktan sonra olay yerinde öldürüldü.

SEÇİM KAYITLARINDA ORTAYA ÇIKTI

ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) açıklamasında, Pennsylvania eyaleti seçim kayıtlarına göre Crooks’un Cumhuriyetçi olduğu belirtildi. CNN’in haberine göre Crooks, üyelerin partinin başkan adayı olmasını istedikleri kişiye oy verebileceği kapalı ön seçimlere katılmasına olanak tanıyan sistemde Cumhuriyetçi olarak kayıtlıydı.

Resim

DEMOKRATLARA DA BAĞIŞ YAPIN

Miting alanının yaklaşık 55 mil güneyindeki Pittsburgh banliyösü Bethel Park’ta yaşayan Crooks, Pennsylvania seçmen veritabanında Cumhuriyetçi olarak listelenmesine rağmen 2021’de “Aşamalı Katılım Projesi” adlı Demokratik siyasi eylem komitesine 15 dolar bağışladı. . göründü.

BABASI SESSİZ KALIYOR

Saldırganın babası Matthew Crooks, yetkililerle görüşene kadar oğlu hakkında konuşmayacağını söyledi.

TRUMP’A NASIL BU KADAR YAKIN OLABİLİR?

Associated Press (AP), eski Başkan Trump’a yönelik saldırıyı miting sırasında çekilen düzinelerce video ve fotoğrafın yanı sıra uydu görüntüleriyle analiz etti. Analize göre bu veriler, saldırganın Trump’ın konuşma yaptığı sahneye “şaşırtıcı derecede” yaklaşmayı başardığını gösteriyor.

AA-20240714-35135522-35135519-OLD_USA_PRESIDENT_TRUMP_SECIM_MITINGINDE_ATTACK_UGRAYARAK_YARALAND_____

Sosyal medyada yayınlanan videolara göre, Trump mitinginin gerçekleştiği bölgenin kuzeyindeki bir üretim tesisinin çatısında gri kamuflaj kıyafeti giymiş bir adamın cesedi bulundu.

İsimsiz-1

Çatı, Trump’ın konuştuğu yerden 150 metre uzaklıkta ve bu mesafe, ABD Ordusu askerlerinin temel eğitim sırasında M16 tipi otomatik tüfekleriyle insan boyutundaki hedeflere ateş etmeleri istenen mesafeye karşılık geliyor. Bombacının kullandığı AR-15, M16’nın yarı otomatik sivil modelidir.

İsminin açıklanmaması kaydıyla AP’ye konuşan iki emniyet yetkilisi, ABD Gizli Servisi’nin saldırganın Trump’a nasıl bu kadar yaklaştığını araştırdığını söyledi. Yetkililer, saldırı sırasında gösteride Gizli Servis keskin nişancı timi ve karşı saldırı timinin bulunduğunu söyledi.

Öte yandan İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, yaptığı açıklamada, Bakanlığın ve Gizli Servis’in silahlı saldırıyı soruşturmak için kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığını söyledi.

AA-20240713-35135176-35135175- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

Mayorkas, başkan adaylarının ve kampanya etkinliklerinin güvenliğinin en hayati önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Bakan Mayorkas, “Bu saldırıyı mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve Gizli Servis’in bugünkü hızlı eylemini takdir ediyoruz. Başkan Biden, eski Başkan Trump ve kampanyalarıyla temas halindeyiz ve onların güvenliğini sağlamak için mümkün olan her türlü önlemi alıyoruz. “. ve güvenlik.” dedi.

BBC’nin haberine göre Trump’ın miting sırasında uğradığı saldırı “güvenlik zayıflığı” tartışmasını alevlendirdi.

AA-20240713-35135176-35135172- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

NE OLDU?

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya’daki mitinginde kürsüden destekçilerine seslenirken silahlı saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Saldırıda gösteriye katılan 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Amerikan gizli servisleri, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden podyuma doğru defalarca ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirdi.

Soruşturmanın ardından FBI, suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

AA-20240713-35135176-35135170- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

AA-20240713-35135272-35135271- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

AA-20240713-35135272-35135270- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

AA-20240713-35135272-35135269- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

(AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
Bursa'da sürücülerin kabusu olan hız tümseği!  Mahallenin gençleri ise kola içerek o anları yeniden yaşadı.Bursa’da sürücülerin kabusu olan hız tümseği! Mahallenin gençleri ise kola içerek o anları yeniden yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş