Bağışıklık sistemini güçlendiren şifa kaynağı olarak kabul edilen hindi udinin, düzenli ve doğru kullanıldığında solunum yolu hastalıklarından kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde etkili olduğu söyleniyor. Hatta bazı uzmanlar bunun en güçlü antibiyotik olduğunu düşünüyor.
UDI HİNDİSTAN NEDİR?
Malezya ve Hindistan adalarında sıklıkla bulunan ve çoğu Asya ülkesinde bulunan hindi udi ağacı, hem yazın hem de kışın yaprak dökmeyen, az bilinen bir bitkidir. Alternatif tıpta, parfümlerde ve güzellik ürünlerinde kullanılan Udi Türkiye güçlü bir antimikrobiyaldir. Ağaçsı bir yapıya sahip olan hindi otu, yüzyıllardır sağlık amacıyla kullanılan ve üst solunum yolu hastalıklarında doğrudan fayda sağlayan bir bitkidir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı için koronavirüse karşı koruyucu etkisi olan hindi otu, son dönemde aktarların favori ürünü haline geldi.
UDI HİNDİSTAN’IN AVANTAJLARI:
Antimikrobiyaldir.
Vücuttaki iltihap ve enfeksiyonların uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Yanıklar, kesikler, böcek ısırıkları ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkilidir.
Boğaz ağrılarına iyi gelir.
Antioksidan kaynağı olduğundan vücudu toksinlerden temizleyerek kanser hücreleriyle savaşır.
Kanı temizleyerek kalp-damar sağlığını korur.
Mide ağrısına iyi gelir.
Safra taşlarını ve böbrek taşlarını eritir.
Grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel nedenlerden kaynaklanan hastalıkların tedavi sürecini hızlandırır.
Burun tıkanıklığına iyi gelir ve solunum yollarını açar.
Stresi azaltır ve yorgunluğu giderir.
UDİ HİNDİ YAĞI NASIL KULLANILIR?
Asya kökenli odunsu bir yapıya sahip olan hindi udi, kozmetik sanayinde de kullanılsa da en çok yağı ve tozu tüketilmektedir. Yüzyıllardır sağlık amacıyla kullanılan ve Uzak Doğu Asya’dan gelen Udi hindisi güçlü bir antimikrobiyal özelliğe sahiptir. Üst solunum yolu hastalıklarına doğrudan fayda sağlar. Pek çok kullanım alanı bulunan bu bitki, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kış hastalıklarına, mide rahatsızlıklarına ve boğaz ağrılarına iyi geldiği, mikropları yok ettiği biliniyor.
Hindi udi bitkisi aynı zamanda doğal bir antibiyotik ve enfeksiyonlara şifadır. Ağız kokusunu ve burun tıkanıklığını gideren bu şifalı bitkinin alternatif tıp dışında kullanıldığı birçok alan bulunmaktadır. Tatlı ve keskin kokusuyla parfümlerde kullanılsa da çeşitli kültür ve inanışlarda yakılarak tütsü olarak da kullanılmaktadır. Genellikle yağı yerine toz halinde kullanılması tavsiye edilen hindi udi bitkisi kısaca şu şekillerde kullanılabilir;
Udi hindi çayı yapılabilir
Bal ile karıştırılabilir
Maske yapılabilir
Suya düşürülebilir
Pekmezle karıştırılabilir
UDI Türkiye NASIL YAPILIR?
Bir cam kavanoza bir bardak gerçek zeytinyağı ve iki çay kaşığı hindi udi tozunu ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın ve karışımı iki hafta dinlendirin. Güneşte tutulursa daha etkili olabilir.