Cuma, Eylül 20

Lukaşenko’nun herkesi rahatsız eden sözleri! Çok net konuştu: “Bunu yaparlarsa 3. Dünya Savaşı başlar.”

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, Rusya devlet televizyonu “Rossiya”ya verdiği röportajda mevcut durumu değerlendirdi.

“ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINA GÖNDERECEK”

Ukrayna insansız hava araçlarının (İHA’lar) daha önce de ülkesinin hava sahasını ihlal ettiğine dikkat çeken Lukashenko, bunun birçok kez yaşandığını söyledi.

Ukrayna’dan gelebilecek tehditlere karşı gerekli önlemleri aldığını iddia eden Lukaşenko, Belarus-Ukrayna sınırına mayın ve asker yerleştirdiğini söyledi.

NATO’nun Ukrayna’ya asker gönderme ihtimalini değerlendiren Lukaşenko, “Eğer onlar (Batılılar) NATO askeri gönderirlerse 3. Dünya Savaşı başlar. Çünkü bu durumda hem taktik hem de stratejik nükleer silahlar kullanılacak ve anında tepki verilecek” dedi. ve korkunç.” dedi.

“Başka bir sütunumuz yok”

Durumun kötüleşmesini istemediklerini belirten Lukaşenko, şöyle konuştu: “NATO ile savaş istemiyoruz. Ancak yaparlarsa başka seçeneğimiz kalmayacak. Kırmızı çizgimiz olmayacak. Bizim tek çizgimiz var.” Devletin sınırı olan sınıra bastıkları anda karşılık gelecektir.” dedi.

“BU GERİLİM UKRAYNA’NIN YIKILMASINA NEDEN OLABİLİR”

Lukaşenko, 6 Ağustos’ta Ukrayna ordusunun Kursk bölgesindeki Rusya topraklarına girdiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Ukrayna durumu gerginleştiriyor. Bu devam ederse bu gerginlik Ukrayna’nın yıkımına yol açabilir.” değerlendirmesini yaptı.

inç_b_c_f6e26f3f5f04d90d1dce391a882117bf

Bu nedenle Lukaşenko, Rusya ve Ukrayna’nın barış müzakerelerini yeniden başlatması gerektiğini vurguladı ve müzakerelerin Mart 2022’de İstanbul’da hazırlanan anlaşmaya dayanabileceğini söyledi. Lukaşenko, şunları söyledi: “Sahadaki durum değişti ama biz başlayabiliriz. Burada oturup bu sorunu çözmemiz gerekiyor.” dedi.

“NAZİLER ARTIK SOLDA DEĞİL”

Başkan Lukaşenko şöyle devam etti:

“Siz (Ruslar) bazen Nazilerden bahsediyorsunuz. Orada (Ukrayna’da) artık Nazi yok. Ukrayna Nazilerden temizlendi. Orada bir miktar Nazi kaldı ama onlara da saygı duyulmuyor. Bugün Nazilerin yüzde 70’inden fazlası. Ukrayna halkı Zelenskiy’den nefret ediyor çünkü Zelenskiy “sözlerini tutmadı ve bu yüzden insanlar ölüyor.”

inç_b_c_2831344e453cbac6d07230c22e910e56

“HERKES ERMENİSTAN’I UNUTACAK”

Ermenistan’ın son dönemde Batı’yla yakınlaşma politikası izlediğini vurgulayan Lukaşenko, “Bizim dışında Ermenilere kimin ihtiyacı var? Kimsenin onlara ihtiyacı yok. Ermeniler kendi ekonomisini geliştirmeli ve sahip olduklarına odaklanmalı. Hangi Fransa, hangi (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron” dedi. “Yarın olmayacak ve herkes Ermenistan’ı unutacak.”

Alexander Lukashenko, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin acil durumlarda yardım için Rusya ve Belarus’a başvurduğunu vurguladı.

(AA)

Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş