Pazar, Ekim 6

Özgür Özel: “Yapırlarsa onu ifşa ederim”: “Erdoğan çıkıp her şeyi anlatmalı”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’nin 8 Ekim Salı günü toplanacağını ve hükümetin milletvekillerini “İsrail tehdidi” konusunda bilgilendireceğini duyurdu. Konuyla ilgili CHP lideri Özgür Özel’den açıklama geldi.

“TOPLANTIDA PAYLAŞILMASI GEREKİYOR”

Özel, oturuma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gelmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bir ülkenin cumhurbaşkanı meclis kürsüsüne çıkıp ‘İsrail yakında bize saldıracak, onların hedefi Anadolu topraklarıyız’ derse derhal tüm bilgileri paylaşmalıdır. o parlamentonun nedenleri, tüm delilleri, tüm istihbaratı.”

Özel’in açıklamasından öne çıkanlar:

Biz milletin sorunlarını biliyoruz ve bunların çözümünü de biliyoruz. Eğer çok kavga ediyorsan. Seçmenlere hiçbirinizden haber almak istemediğimizi söylüyorlar. Söyletirsen sadece erkekler faydalanır. Haklıyız. Biz sözümüze güveniyoruz. Dolayısıyla kutuplaşma ne kadar azalırsa o kadar önemli hale gelir. Bahçeli DEM’lerle el sıkıştı diye onlarla anayasa yapmak için masaya oturmuyoruz. Saygı duymayanlarla anayasa yapmayız.

İSRAİL MECLİSİ OTURUMU

Bir ülkenin cumhurbaşkanı parlamento kürsüsüne çıkıp “İsrail yakında bize saldıracak, hedefi Anadolu” diyorsa, derhal o parlamentodaki tüm gerekçeleri, tüm delilleri, tüm istihbaratları paylaşmalıdır. Açık oturumda bunu yapamazsınız, kapalı oturum olması gerektiğini söyledik, lütfen bilgilendirin. Parlamentonun burada toplanmasını olumlu buluyorum. Ancak Sayın Erdoğan’ın o oturuma gelmesi gerekiyor.

“Erdoğan çıksın, her şeyi açıklasın”

İzin verin iki bakanı bilgi vermesi için göndereyim, bu durumun ciddiyetine aykırıdır. Bakanlar da bilgi verebilir. Bu seansın 15-20 dakika yarım saat sürmesi gerekmiyor, hatta bir gün bile sürebiliyor. İlgili tüm bakanların bilgi vermesi gerekiyor ama Erdoğan’ın öne çıkıp her şeyi orada açıklaması gerekiyor.

Eğer yasağın önlenmesi için böyle bir oturum olursa millete anlatacağım. Her şeyden önce bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemiyoruz ve aslında sorun Türkiye’nin güvenliğidir: Önce güvenlik gelirse, bu korku önce gelirse yoksulluk, işsizlik, açlık, güvensizlik, Türkiye’deki durumdan memnuniyetsizlik. Şu anda ilk sırada yer alan okullar gerileyecek ve böyle bir güvenlik sorununu suni olarak ortaya koyacağız. Eğer burayı havaya uçururlarsa, bunu insanlara şikayet edeceğim.

“BUNU AÇIKLIYORUM

Bu nedenle devletin ciddiyetine yakışır bir sunum, devletin ciddiyetine yakışır bir bilgi bekliyorum. Ben de bu ciddiyete uygun hareket edeceğim. Eğer ciddiyetsiz davranırlarsa kapalı oturumun tutanakları elbette 10 yıl gizli kalır ama ben milletim adına içeriğinden memnun kalmazsam milletimle paylaşırım. İçeriğine katılmıyorum ama içerdiği aldatmacaya katılıyorum.

Benim kaygım bu konunun suni bir gündem haline getirilerek güvenlik kaygısıyla kaybedilen siyasi itibarın yeniden kazanılmaya çalışılmasıdır. Eğer biri bunu yapmaya kalkarsa onu ifşa edeceğim. Farkında olmadığımız gerçek güvenlik sorunları varsa bunlar hakkında elimizden gelen her şeyi yaparız. Ancak yine de bu milletin karşı karşıya olduğu önemli sorunlar hakkında konuşmaktan çekinmiyoruz.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking