Pazartesi, Eylül 30

Piyasalar haftaya olumlu başladı… Asya borsaları yükselişte

Oluşturulma tarihi: 23 Eylül 2024 10:23

Küresel piyasalarda Fed’in geçen hafta yaptığı 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından ülke ekonomisinin yumuşak iniş yapacağı yönünde beklentiler öne çıkıyor. Asya borsaları alım trendinde.

class = “medyanet-inline-adv”>

Piyasa uzmanları, bu hafta açıklanacak yoğun veri gündeminin yatırımcılar tarafından yakından takip edileceğini kaydederek, makroekonomik verilerden gelecek sinyallerin piyasaların yönüne etki etmesi gerektiğini söyledi.

Analistler, para piyasalarının şu anda Fed’in yıl sonuna kadar 75 baz puan daha faiz indirimi yapacağı yönünde fiyatlandığını ve bu veriler sonrasında bu fiyatlardaki oynaklığın artabileceğini söyledi.

ASYA ÇANTALARI

Asya’da haftanın ilk işlem gününde olumlu bir trend hakim. Çin Halk Bankası (PBoC), 14 günlük repo faizini 10 baz puan düşürerek %1,85’e düşürerek Çin’de ekonomiyi desteklemeye yönelik önlemlerin devam edebileceği beklentilerini doğruladı.

Japonya Merkez Bankası’ndan (BoJ) Kazuo Ueda’nın Cuma günü bankanın faiz oranlarını artırmak için acele etmediğini açıklamasının ardından dolar/yen paritesi bir kez daha yükseliş eğilimine girdi ve şu anda %0,1’in üzerinde 144 seviyesinde seyrediyor. önceki kapanış.

class = “medyanet-inline-adv”>

Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalıyken, Hong Kong’un Hang Seng endeksi yüzde 0,1 artışla 18 bin 275 puanda, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 artışla 2 bin 596 puanda, Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 0,1 artışla 2 bin 596 puanda yer aldı. %0,4 primle 2.748 puan.

Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,2 artışla 84.673 puanda bulunuyor.

Bu gelişmelerle birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizleri şu anda %3,74 seviyesinde yer alırken, dolar endeksi haftaya 100,8 seviyesinden başladı.

AVRUPA PAZARLARI

Cuma günü Avrupa borsalarında satış eğilimi hakim olurken, endeks vadeli işlem sözleşmelerinin vadeli işlem piyasalarında haftaya olumlu bir başlangıç ​​yapması dikkat çekici.

Bölge genelinde resesyon korkusu devam ederken, Fed’in 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında başta Avrupa Merkez Bankası (ECB) olmak üzere merkez bankalarının politika alanının genişlediği yönündeki değerlendirmeler güçleniyor.

ECB’nin yılsonuna kadar en az bir kez daha faiz indirimine gideceği kesin olsa da toplamda 50 baz puanlık bir indirim olasılığı masada duruyor.

class = “medyanet-inline-adv”>

Cuma günü Almanya’da DAX 40 endeksi %1,49, Fransa’da CAC 40 endeksi %1,51, İngiltere’de FTSE 100 endeksi %1,19 ve İtalya’da FTSE MIB endeksi %0,83 düştü. Avrupa’da endeks vadeli kontratları yeni haftaya olumlu başladı.

PETROL FİYATI ARTIYOR

Brent petrolünün varil fiyatı, piyasalardaki yumuşak iniş iyimserliği nedeniyle haftaya yükselişle başladıktan sonra şu anda %0,4 artışla 74,3 seviyesinde bulunuyor.

SOKAK DUVARI

Cuma günü Dow Jones Endeksi %0,09 yükselirken, S&P 500 Endeksi %0,19 ve Nasdaq Endeksi %0,36 düştü. ABD’de endeks vadeli kontratları yeni haftaya olumlu başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking