Cuma, Eylül 20

Rusya ilk kez açıkça şunu söyledi: “Potansiyel kurbanlar Avrupa başkentleri olacaktır”

ABD’nin 2026’dan itibaren Almanya’ya uzun menzilli silah konuşlandıracağını açıklamasının ardından Batı ile Rusya arasındaki gerilim yeniden arttı.

“Potansiyel kurbanlar Avrupa başkentleri olacak”

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rus gazeteci Pavel Zarubin ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “Burada paradoksal bir durum var. Avrupa bizim füzelerimizin hedefi, ülkemiz ise Avrupa’daki ABD füzelerinin hedefidir. “Bu füzeleri durdurma potansiyelimiz var ancak bu durumda potansiyel kurbanlar bu ülkelerin (Avrupa) başkentleri olacak” dedi.

NE OLDU?

Geçtiğimiz günlerde yapılan NATO zirvesi sırasında ABD ve Alman hükümetleri tarafından yayınlanan ortak yazılı açıklamada, ABD’nin 2026 yılında Almanya’da kalıcı olarak uzun menzilli silah konuşlandırmasına başlayacağı duyuruldu. Uzun menzilli silahların şunlardan oluştuğu belirtildi: SM-6 füzesi, Tomahawk stratejik seyir füzeleri ve halihazırda geliştirilmekte olan hipersonik silahlarda yer alacak ve tüm bunların Avrupa’daki mevcut kara konuşlu sistemlerden çok daha geniş menzile sahip olacağı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu, ABD’nin NATO’ya olan bağlılığını ve Avrupa’nın caydırıcılığına olan katkısını göstermektedir.”

Kaynak: İHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Bakan Tunç'un İzmir'e ilişkin açıklaması: Bakan Tunç’tan İzmir açıklaması: “Gözlerindeki yaşlara bakmayacağız”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş