Sadece iki malzemeyle tatlı ihtiyacınızı hızla gidermeye ne dersiniz? Muz ve çikolatadan oluşan bu pratik tarif hem hazırlama kolaylığı hem de nefis tadıyla vazgeçilmeziniz olacak! Ayrıca tatlıya sağlıklı bir alternatif olarak idealdir. Çikolatanın tatlı ve yoğun lezzetini muzun doğal şekeriyle birleştiren bu tarif, hafif ama doyurucu bir tatlı arayanlar için birebir.
MALZEMELER
2 adet olgun muz
80-100 gr bitter çikolata
(İsteğe bağlı) 1 yemek kaşığı bal
(İsteğe bağlı) Süslemek için ceviz, badem veya fındık
NASIL YAPILIR
Olgunlaşmış muzları çatal yardımıyla iyice ezip püre haline getirin. Karışımı pürüzsüz hale getirmek için blender da kullanabilirsiniz.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip pürüzsüz hale getirin. (Çift kaynatma yöntemi için çikolatayı su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz kaseye koyup buharda eritin. Çikolatanın suya değmemesine dikkat edin.)
Eritilmiş çikolatayı püre haline gelen muzların üzerine dökün. Daha tatlı olmasını isterseniz bal veya akçaağaç şurubu da ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Karışımı bir kaseye alıp üzerine tercihinize göre ceviz, badem veya fındık serpin. Soğuk tatlı olarak servis etmek isterseniz buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletebilirsiniz.